2014-04 Thuis bij ….. Jan Stapelbroek

Aanvankelijk wilde Jan architect worden. Hij wilde naar school in Borculo maar uiteindelijk werd het de ULO. ln zijn vrije uurtjes ging hij al werken bij de Gebr. Holtslag in Ulft op de exclusieve worstmakerij.
Na zijn schooltijd was hij kortstondig in vaste dienst bij slagerij Gerritsen en paardenslager Wentink te Doetinchem en als laatst bij slagerij Teunissen in Zutphen. Hij werkte ook nog als zelfstandig vertegenwoordiger in vers vlees.

De tweede opening van de slagerij in 1958 Foto collectie Fam. Stapelbroek

ln 1960 ging hij in militaire dienst, echter een halfjaar voor afzwaaien werden de omstandigheden thuis zo, dat hij in de slagerij moest komen helpen, de gezondheid van vader Jan ging achteruit. De diensttijd werd eerder afgebroken. Toen de problemen opgelost waren heeft hij zich vrijwillig opgegeven voor uitzending 2 jaar Nieuw Guinea. Drie maanden voor zijn vertrek kreeg hij verkering met Lies (dochter van een kruidenier uit Groenlo) dus de zin om te gaan was aanzienlijk minder.
Door een ongeluk met zijn knie tijdens zijn diensttijd is hij vervroegd terug gekomen naar Nederland. Op de terugvlucht zat ook de toenmalige minister Luns in het vliegtuig. Jan heeft na die tijd nog als vertegenwoordiger bij Zadelhof Doetinchem en Duyndam in Rotterdam gewerkt.

Jan Stapelbroek en Lies Stapelbroek Foto collectie Fam. Stapelbroek

Lees verder op pagina 4