• Agenda juni – oktober 2021

  We pakken het programma na de zomer weer op!
  Zoals het er nu (12 juni) naar uitziet kunnen we het programma weer voorzichtig oppakken, we hebben twee ledenavonden vastgelegd.
  Noteert u de datums in uw agenda?
  Begin september laten we u weten of u zich in verband met de Corona maatregelen voor deze bijeenkomsten moet aanmelden.

  Donderdag 16 september 2021

  Ons Huis 20.00 uur

  Twentse en Achterhoekse klokken
  door Eric Veldboer

  In elk huis stond of hing vroeger wel een klok. Er zijn nog veel historische klokken die gemaakt zijn in de periode 1600 tot 1800; indrukwekkende staaltjes techniek!
  In Oost Nederland was men in staat het vak van klokkenmaker op een zeer hoogwaardige manier uit te voeren. Er is al veel over geschreven, bijvoorbeeld over de Anthony ter Swaek. U krijgt in deze bijeenkomst een samenhangend beeld van de ambachtelijke klokkenmakerij in de Achterhoek en Twente.

  Donderdag 21 oktober 2021

  Ons Huis 20.00 uur

  Een kist vol oorlogsverhalen
  door Jean Kreunen

  Jean houdt zich bezig met het verzamelen van bijzondere oorlogsspullen en het uitzoeken van de verhalen erachter.
  Als jongen van 12 vond hij thuis op de schuurzolder een kist met daarin twee helmen. Zijn opa kon hem de verhalen bij die helmen vertellen.
  Daardoor raakte Jean gefascineerd! Tot op de dag van vandaag houd hij zich bezig met het verzamelen van oorlogsspullen en het uitzoeken van de verhalen achter deze spullen.

  Theo Roes (86) vertelt over zijn vader Herman van Velzen
  Nadat de video-opnamen eerst een periode exclusief voor leden beschikbaar zijn gesteld, kunnen nu ook niet-leden de prachtige opnamen bekijken en beluisteren. Rudie Kreunen heeft er weer een aantal meesterwerkjes van gemaakt!

  Met veel enthousiasme is Theo aan het woord. Hij vertelt over zijn herinneringen aan zijn ouderlijk huis en over de fietstochten met zijn vader. En bovendien leest hij een viertal verhalen voor die ‘waar’ gebeurt zijn in Koldenhove, voor de kenners: Hengelo Gld.

  Klik maar eens door: https://deoldekaste.nl/video-en-geluid/