• Agenda 2021

  We pakten het programma na de zomer weer op!
  De eerste ledenavond op 16 september is prima verlopen. We hebben een derde datum geprikt. Noteert u de datums in uw agenda?

  Donderdag 16 september 2021

  Ons Huis 20.00 uur

  Twentse en Achterhoekse klokken
  door Eric Veldboer

  In elk huis stond of hing vroeger wel een klok. Er zijn nog veel historische klokken die gemaakt zijn in de periode 1600 tot 1800; indrukwekkende staaltjes techniek!
  In Oost Nederland was men in staat het vak van klokkenmaker op een zeer hoogwaardige manier uit te voeren. Er is al veel over geschreven, bijvoorbeeld over de Anthony ter Swaek. U krijgt in deze bijeenkomst een samenhangend beeld van de ambachtelijke klokkenmakerij in de Achterhoek en Twente.


  Donderdag 21 oktober 2021

  Ons Huis 20.00 uur

  Een kist vol oorlogsverhalen
  door Jean Kreunen

  Jean houdt zich bezig met het verzamelen van bijzondere oorlogsspullen en het uitzoeken van de verhalen erachter.
  Als jongen van 12 vond hij thuis op de schuurzolder een kist met daarin twee helmen. Zijn opa kon hem de verhalen bij die helmen vertellen.
  Daardoor raakte Jean gefascineerd! Tot op de dag van vandaag houd hij zich bezig met het verzamelen van oorlogsspullen en het uitzoeken van de verhalen achter deze spullen.

  WOENSDAG 24 november 2021

  Ons Huis 20.00 uur

  Twee en half jaar fietsen door Australiƫ
  door Gerda Marsman

  Mijn eerste fietstocht maakte ik al als tiener. Daarna volgden er fietsvakanties door verschillende landen binnen Europa.
  Tot ik de knoop doorhakte, mijn baan opzegde, mijn huis verkocht en op de fiets stapte naar Australiƫ. Een tocht van twee en een half jaar.
  Overnachten in de natuur, koken op een houtvuurtje en als het even mogelijk was zocht ik mijn eten in de natuur. De bijzondere ontmoetingen met mens en dier onderweg maakten iedere tocht tot een onvergetelijke ervaring.