Agenda 2022

Onthulling herinneringsbord Joodse begraafplaats

Officiële onthulling herinneringsmonument Joodse begraafplaats
Van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn.
aan de Kloosterweg te Hengelo Gld
vrijdag 27 mei 2022.        14.00 uur

In 1965 is onder streng rabbinaal toezicht de Joodse begraafplaats aan de Kloosterweg ontruimd. De ouderen onder ons herinneren zich het bestaan van de begraafplaats nog goed, maar wat was de juiste plek ook al weer? De reden van de ontruiming was de komst van de WOG (tegenwoordig Vitens) die toestemming kreeg om in de nabijheid van het kerkhof een pompstation te realiseren. Zestien kleine paaltjes en zeventien grafstenen zijn verplaatst naar de Joodse begraafplaats te Zutphen. De achtergebleven aarde is minutieus onderzocht en schoon achtergelaten.

Nadat Vitens de vergunning verleende zijn we nu zover dat het herinneringsbord door wethouder
W. Buunk officieel onthuld gaat worden. Henk Teeuwen werkte in 2020 in Coronatijd mee aan de video’s ‘Achter het koren gaat een kleine synagoge schuil’ (zie https://deoldekaste.nl/video-en-geluid/page/2/), ook hij zal onze gast zijn.

Donderdag 2 juni 2022 Ons Huis 20.00 uur
Voor leden gratis toegang introducé €3,00

Twee en half jaar fietsen door Australië
door Gerda Marsman

Mijn eerste fietstocht maakte ik al als tiener. Daarna volgden er fietsvakanties door verschillende landen binnen Europa.
Tot ik de knoop doorhakte, mijn baan opzegde, mijn huis verkocht en op de fiets stapte naar Australië. Een tocht van twee en een half jaar.
Overnachten in de natuur, koken op een houtvuurtje en als het even mogelijk was zocht ik mijn eten in de natuur. De bijzondere ontmoetingen met mens en dier onderweg maakten iedere tocht tot een onvergetelijke ervaring.

Het herinneringsbord
Gerda Marsman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.