René Notten overleden – 1995

René Notten overleden – 1995
Uit: De Telegraaf

Bron: De Telegraaf

René Notten overleden

AMSTERDAM, donderdag 22 augustus 1995

René Notten was net begonnen aan een nieuwe uitdaging. Hij, de avonturier onder de voetbaltrainers, is slechts enkele weken actief geweest als bondscoach van Aruba. Notten overleed gisteren op 45-jarige leeftijd in Oranjestad aan een hartstilstand.

Notten heette de coach te zijn die zijn huis meenam van club naar club. Een chalet op wielen, 5.60 meter hoog, zestien meter lang, acht meter breed, te vervoeren over het water. Het bracht hem als oefenmeester bij VIOD (amateurs), De Graafschap, FC Zwolle, FC Den Haag (assistent) en Emmen. Voor hij bondscoach werd van Aruba, was hij er al eens clubtrainer, bij River Plate, genoemd naar de bekende Argentijnse versie. Hij voelde zich er ontwikkelingswerker, het leven op het eiland beviel hem. ,,In Nederland zijn te veel trainers voor het aantal clubs. Vandaar dat ik mijn voelsprieten heb uitgestoken.”

Bovenal genoot Notten bekendheid als speler. Op 17-jarige leeftijd verruilde hij PAX voor FC Twente. Eind 1975 verhuisde hij naar Ajax, na een geruchtmakende arbitragezaak. Het kostte de Amsterdammers uiteindelijk acht ton en Arnold Mühren. Tot 1978 bleef Notten in de Meer, na een meningsverschil met coach Ivic vertrok hij naar de volgende topclub, Feyenoord. In zijn nadagen trok hij nog naar Harelbeke, DS ’79, Olympia Bocholt en De Graafschap. In 1986 stopte hij na een mooie loopbaan.

René Notten speelde vijf keer voor het Nederlands elftal. Hij laat een vrouw en drie kinderen achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *