2017-02 Thuis bij …..Jan Heijink

Alles werd in het werk gesteld om de nieuwe zaak aan de Ruurloseweg zo snel mogelijk te bouwen. Onvoorstelbaar, in 10 maanden tijd werd dit gerealiseerd. De opening was op 17 oktober 1968. Als timmerman/aannemer is Jan in 1976 gestopt. Hij was het die als een van de eerste de formule ‘shop in shop’ introduceerde n.l. de afdelingen: doe-het-zelf creatief, lijstenmakerij, grammofoonplaten, geschenkenhoek.In 1997 werd de zaak verkocht aan 3 medewerkers die gemiddeld al meer dan 25 jaar bij hem in dienst waren.

De grootste hobby van Jan is dammen. Vele malen was hij kampioen van Hengelo bij DCH en Oostgelders kampioen. Meer dan 80 jaar is hij al lid van de dambond. De kinderen kregen het advies niet op donderdag te trouwen, want dan zou hij er niet bij zijn i.v.m. de clubavond.

Ook tuinieren was een grote hobby. Samen met Bertha heeft Jan z’n hele leven in de zomer gekampeerd. Met de tent en later met de vouwwagen. Naar binnen- en buitenland. Tot vorig jaar ging hij iedere morgen om 7.30 u. nog zwemmen in het zwembad. Zijn gezondheid is nog goed met zijn 94 jaar, maar door een oogziekte wordt zijn gezichtsvermogen steeds slechter. Jan woont nog steeds zelfstandig aan de Beukenlaan 2 in Hengelo.

Rob Mullink