2016-03 Thuis bij….. dhr. en mevr .Eil

Uit de Olde Kaste 2016-03 Auteur: Rob Mullink Op de koffie bij dhr. en mevr. Eil, dierenarts te Hengelo. Na het afstuderen in mei 1959, begon dhr. Eil te werken als dierenarts en waarnemer in een dierenartsenpraktijk in Roermond. Alle visites werden toen per scooter afgelegd, omdat er nog maar weinig auto's reden.

Terugdenkend aan het werk als dierenarts komen bij dr. Eil nog enkele mooie en grappige momenten naar boven. Zo werd er eens gebeld voor een verlossing. Enkele boeren stonden de dokter al op te wachten. Het kalfje wilde maar niet komen en ze waren al bezig met een touw. “Terug drukken”, zei dr. Eil, “het ligt niet goed”. Het commando werd direct uitgevoerd en hij ging voelen of dit nu wel het geval was, maar hij voelde iets raars. Hij kon het inwendig beetpakken en trok het naar buiten. Wat bleek, de pet van een van de boeren kwam naar buiten. Dit was met het terug drukken van het kalfje gebeurd. Toen is er hartelijk gelachen.
Op een keer werd de dokter gebeld voor een verlossing in Keijenborg. Na een paar minuten zei hij tegen de boer, “er zit geen kalf in”. De boer: “wat wo-j mien noe wiesmaken, d’r zit d’r wel ene in”. Even werd er heftig gediscussieerd, maar wat bleek. Even daarvoor was de boer weggeroepen en in die tijd was het kalfje al in de grub gevallen. Hij had duidelijk iets gemist.
In 1992 is dr. Eil gestopt en is zijn deel van de praktijk overgenomen door dhr. van Ormel. Na jaren van hard werken genieten dhr. en mevr. Eil elke dag van hun verdiende rust.
Rob Mullink.

Dokter Eil bezig met een keizersnede – Foto collectie fam. Eil